Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Zajímavá místa Bílých Kordilér

Jedno z nejkrásnějších míst, které jsme v Peru navštívili, je Národní park Huascarán, na jehož většině území leží pohoří Bílých Kordilér. Není to ovšem jen místo pro milovníky výšlapů do hor a dalších outdoorových sportů. V Národním parku Huascarán najdete další spoustu zajímavých míst. Čtěte o nich zde.

Bílé vrcholky Bílých Kordilér

Co určitě nepřehlédnete po příjezdu do města Huaraz, centra Bílých Kordilér, je výhled na bílé vrcholky okolních hor. Hned vám bude jasné, odkud toto místo získalo své jméno. Hory budete mít neustále na dohled jak ve městě, tak při výletech do okolí. Nejvíce si ovšem výhledy vychutnáte, pokud vyrazíte na některý z vícedenních treků do středu Národního parku Huascarán. Nejoblíbenějšími jsou například 4 denní Santa Cruz Trek, nebo sedmidenní Huayhuash trek (který lze zkrátit i na 4 dny).

Peru - Bílé Kordiléry

Vydat se můžete i na expedici na jeden z těchto šestitisícových obrů. Náročnost a délka takových expedic se liší podle hory, kterou vyberete. Na nejvyšší horu Huascarán (6768 m) jsou šestidenní expedice, oblíbená je i sedmidenní expedice na Alpamayo (5947 m) a praví gurmáni si mohou zkusit vylézt i na Artesonraju (6024 m), horu, která je považována za předlohu loga filmové společnosti Paramount pictures.

Tisíce let stará civilizace Chavin de Huantar

Chavin de Huantar je místo ne příliš navštěvované ovšem opředené tisíce let starým tajemstvím. Považuje se za jedno z nejstarších archeologických nalezišť v Peru a spojuje se s jednou z nejmocnějších civilizací, která kdy na tomto území žila. Nachází se uprostřed pohoří Bílých Kordilér ve výšce 3180 m a skrývá neuvěřitelná tajemství a příběhy dávných kultur.

Peru - Bílé Kordiléry

Na tomto archeologickém nalezišti uvidíte pozůstatky pyramidy, obětního náměstí a navštívit můžete i labyrint pod pyramidou, kde se nachází obětní socha Lanzón. Místo je slavné především díky kamenným hlavám, které zdobily stěny pyramidy a nyní se nacházejí v nedalekém muzeu, kde se o historii tohoto místa dozvíte více. Mimo jiné i to, že civilizace Chavín byla pravděpodobně vedena ženami a lidské oběti nebyly ničím výjimečným.

Peru - Bílé Kordiléry

TIP: Vydejte se na zájezd do Peru a poznejte různé přírodní památky, města, místní gastronomii a kulturu s českým průvodcem nebo na vlastní pěst.

Mizející ledovec Pastoruri

Jeden z nejoblíbenější jednodenních výletů z města Huaraz vede k ledovci Pastoruri, jednomu z nejlépe dostupných ledovců Bílých Kordilér. Tyto bílé vrcholky byly kdysi domovem více než 700 ledovcům, klimatické změny ovšem toto množství zmenšily až na polovinu a i setrvávající ledovce neustále tají.

Peru - Bílé Kordiléry

Stejný osud čeká i ledovec Pastoruri. Ledovec leží v nadmořské výšce 5000 m a dostanete se k němu bez problémů autem. Kolem ledovce vede naučná stezka – velmi snadná procházka, která je ovšem stížená vysokou nadmořskou výškou. Na stezce je mnoho informativních tabulí ukazujících, že jen před 40 lety vedla celá stezka pod sněhem – to už dnes neuvidíte. Dokonce i ledová jeskyně, která je stále na všech reklamních materiálech, se před několika lety zřítila.

Vysokohorské laguny

Ledovce ležící pod vrcholky Bílých Kordilér vytvořili v těchto nádherných horách nespočet lagun nejrůznějších barev a velikostí. Některé jsou snadno přístupné, tyrkysově modré a znáte je z Instagramu, jiné jsou téměř neznámé, méně snadno přístupné, ne ovšem méně krásné.

Peru - Bílé Kordiléry

Nejsnadněji se určitě dostanete k Laguně Parón, ležící nedaleko města Caraz v nadmořské výšce 4200, která je přístupná autem. Další slavná kráska je Laguna 69, výhled na ni už si ovšem musíte zasloužit tříhodinovým výšlapem, který v nadmořské výšce 4700 m není snadný. Navíc budete obklopení desítkami dalších turistů. Skvělou alternativou je proto Laguna 513, která má také krásně tyrkysovou vodu, ale mnoho lidí o ní neví. Mojí oblíbenou je ovšem Laguna Churup na 4450 m a její zelenomodrá hladina zrcadlící horu Churup.

- PR článek -

Článek byl zobrazen 5 047 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Dovolená Peru

Originální zájezdy do Latinské Ameriky za dostupné ceny. Dovolená zaměřená na zážitky, relaxaci a poznání s individuálním přístupem.

 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko